امروز: پنجشنبه 9 فروردین 1403
دسته بندی محصولات

مقاله بررسی مشخصه اعتیاد

مقاله بررسی مشخصه اعتیاددسته: علوم انسانی
بازدید: 1 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 16 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 22

مقاله بررسی مشخصه اعتیاد در 22 صفحه ورد قابل ویرایش

قیمت فایل فقط 9,100 تومان

خرید

مقاله بررسی مشخصه اعتیاد در 22 صفحه ورد قابل ویرایش


مشخصه اعتیاد

1- رفتار بی اراده:

زمانی كه در خود احساس ضرورت برای انجام كاری بطور پیوسته دارید، چیزی بیش از یك عادت معمولی است. تكرار مداوم معمولاً تلاش برای كسب مجدد شادی و نشاط اولیه است زمانی كه تمایلات ایده آلیستی بر زندگی حاكم می شوند و انسان را درگیر مسائل جزئی وجود داشت نامربوط می كند. ممكن است نشانه هایی از اعتیاد در انسان باشد.

2- كمبود ارداده:

یكی از علائم و نشانه های رشد و كمال این است كه بتوانیم برای رفتار هایمان حد و حدود تعیین كنیم اگر خیلی نسبت به عادت هایمان احساس وابستگی كنیم و برای مهار آن ها قدرتی وجود نداشته باشد، احتمالش زیاد است كه به آن رفتار اعتیاد پیدا كرده باشیم.

3- شانه خالی كردن از قبول مسوولیت:

یكی از خصوصیت كه بین همه معتادین متداول است این است كه عادت خود را تقصیر دیگران می اندازند نادیده گرفتن اهمیت مسائل، دروغ گویی به خانواده و دوستان و سرپوش گذاشتن روی خطاها و اشتباهات، همه و همه نشانه های این است كه رفتار فرد، بی اراده و بی اختیار است.



4- جایگزینی برای عادت های ناپسند:

تا به حال متوجه شده ایند كه اعضای انجمن معتادین الكلی چقدر قهوه استفاده می كنند؟ یا اینكه چطور افرادی كه به تازگی سیگار را ترك كرده اند برای ماهها پیوسته آدمامس می جوند؟ این افراد یك نوع اعتیاد را با نوع دیگری جایگزین كرده اند چون این باعث قوت قلب آنها می شود.

5- تمایل به عادات ناپسند مختلف:

ممكن است فردی هر شب در غذا خوردن زیاده روی كند و بعد به بهانه داشتن فشار و

استرس بری رفع سوزش معده، داروی، آنتاسید استفاده كند، بدون اینكه بداند به هر دو آن ها معتاد شده است. فردی كه به كار اعتیاد دارد و شبها به روابط جنسی نامشروع پناه می برد، ممكن است برای توجیه كار خود بگوید كه او برای ایجاد رابطه ای معقولاند تر وقت ندارد. اما این می تواند نشانه ای از تمایل وی برای انجام اعمال ناسالم بصورت عادت باشد.

6- اصلیت خانوادگی:

فرزندان بالغ معتادین الكلی ممكن است به كلی از استفاده مشروبات الكلی امتناع كنند، اما ممكن است به چیز دیگری اعتیاد پیدا كنند. اعتیاد آنها می تواند در ورزش یا كار بیش از حد باشد.





7- عدم اطمینان:

اعتیاد از هر نوعی كه باشد، همواره با ناراحتی عدم اعتماد و نا امنی و ترس از شكست همراه است. نشانه دیگر آن عدم احساس تعهد است. فرد معتاد انتخابهای نادرستی انجام می دهد و نمی تواند درك كند كه ایجاد یك رابطه صادقانه و با اعتماد با دیگران و قبول تواناییها و ناتوانی هایش چقدر می تواند برایش موثر باشد.

      v        مقاله: كنترل شخصیت معتاد كننده نویسنده: آزمند

آیا اعیتاد یك نوع بیماری است ؟

اعتیاد یك « بیماری اجتماعی» است كه در عوارض جسمی و روانی دارد و تا زمانی كه به علل گرایش «بیمار» توجه اعتیاد به مواد مخدر یكی از مهمترین مشكلات اجتماعی، اقتصادی و بهداشتی است كه عوارض ناشی از آن تهدیدی جدی برای جامعه بشری محسوب شده و موجب ركود اجتماعی در زمینه های مختلف می گردد. هم چنین ویرانگری های حاصل از آن زمینه ساز سقوط بسیاری از ارزش ها و هنجارهای فرهنگی و اخلاقی شده و بدین ترتیب سلامت جامعه را بطور جدی به مخاطره می اندازد.

تحلیل گران مسائل سیاسی و اجتماعی بر این باورند كه در تهاجم و نفوذ فرهنگی، پدیده مواد مخدر مهمترین عامل به تباهی كشیدن و انحطاط اخلاقی جوامع به شمار می رود. متأسفانه گسترش دامه مصرف مواد مخدر در جامعه امروزی به حدی است كه حتی قشر متفكر و تحصیل كرده را به سمت خود كشانده است. مبارزه با اعتیاد نیز قطعاً بیش از آنكه مأموریتی در راستای وظایف مصرحه نیروی انتظامی باشد، اقدامی است استراتژیك در مقابله با ابزرار نظام سلطه جهانی در انحطاط اخلاقی جوامع با اهداف خاص سیاسی.

اعتیاد بعنوان یك آسیب اجتماعی، هیچ گاه بطور كامل ریشه كن نخواهد شد. اما با تدبیر، اندیشه و تلاشی مخلصانه می توان آن را به كنترل درآورد. به امید روزی كه جامعه ای داشته باشیم كه اگر هم در آن فرد معتادی وجود دارد، درصد نجات خویشتن باشد.

آنچه در مورد اعتیاد و مواد مخدر باید بدانیم:

اعتیاد به مواد مخدر یكی از عوامل اصلی شیوع بیماری های ایدز و هپایتی می باشد.

مواد مخدر آنچنان ساكت و بی صدا بر جسم و روان نابودی میلیونها مغز فعال می شود كه سرمایه های آینده جامعه بشری به شمار می روند. اگر در صد كمی  از كودكان كه والدین آنها معتاد هستند به سوی بزهكاری سوق داده شوند، بعد از گذشت چندین سال تعداد بزهكاران در این مملكت به هزاران نفر خواهد رسید. اعتیاد بیش از یك میلیارد نفر از اعضاء خانواده معتادان را در جهان بطور مستقیم با مشكلات ناشی از این آسیب مواجه نموده است.

مواد مخدر منشاء وقوع بسیاری از جرائم اجتماعی نظیر: قتل، تجاوز، سرقت و ..... می باشد. مواد مخدر سالانه حدود 600 میلیارد دلار سود به حساب سوداگران مرگ واریز می كند كه این رقم چند صد برابر كل بودجه كشور، و بسیاری دیگر از كشورهای بزرگ دنیاست.

75% از زندانیان كشور را بطور مستقیم و غیر مستقیم مجرمین مواد مخدر تشكیل می دهند كشور ما در همسایگی بزرگترین تولید كنندگان مواد مخدر جهان (افغانستات و پاكستان) موسوم به «هلال طلائی» و در مسیر تراتریت مواد مخدر قرار گرفته است و در این راه خود نیز قربانی آن می گردد.كشور ما در مقابله ورود و شیوع این مواد خانمانسوز، به منظور كنترل و حفاظت مرزهای شرقی اقدام به احداث بیش از هزار كیلومتر جاده، دهها پاسگاه مرزی و برجك و دیده بانی و حفر چندین كیلومتر كانال و .. نموده است و هزارات نفر از فرزندان این مرز و بوم نیز به فجیع ترین وضع به شهادت رسیده است.

مراحل اعتیاد

1- مرحله آشنایی:

این مرحله با تشویق دیگران ( مخصوصاً دوستان ناباب) یا از روی غرور و كنجكاوی خود فرد مشروع می شود.

2- مرحله شك و تردید:

در این مرحله فرد با مبارزه با امیال خود می پردازد.

از ارقام به دست آمده جدول مربوط به شغل پاسخگویان چنین مشاهده شد 20% اعلام كرده اند كه شاغل هستند و 80% كه بیشترین تعداد و میزان پاسخگویان را تشكیل می دهند اعلام كرده اند كه بیكار هستند و شغلی ندارند این یك فاجعه بزرگ برای كشوری جوان است كه بیشترین افراد شاغل نباشند كه دولتمردان باید تدابیر خاصی را در این خصوص اتخاذ كنند.

از جدول مربوط به میزان درآمد پاسخگویان جوان معتاد چنین مشاهده شد 75% درآمد ندارند، 08% زیر 50 هزار تومان درآمد دارند. 09% نیز بین 50 الی 100 تومان درآمد دارند و 08% نیز بالاتر از 100 هزار تومان درآمد دارند.

در مورد وضعیت سكونت از جوانان پرسیده شد كه به شرح زیر جواب داده اند.

07% منزل شخصی دارند،

40% منزل استیجاری در اختیار دارند،

28% نیز در منازل رهنی مسكن هستند،

25% نیز به غیر از موارد فوق اشاره كرده اند كه ممكن است سازمانی، پدر، مادری و یا در نزد اقوام زندگی می كنند.

در مورد با هم زندگی كردن والدین جوانان سئوال شده كه چنین پاسخ گفته اند.

45% اعلام كرده اند پدر و مادرشان با هم زندگی می كنند و 55% نیز اعلام كرده اند كه پدر و مادرشان با هم زندگی نمی كنند.

از ارقام به دست آمده جدول مربوط به نوع مواد مخدر مصرفی پاسخگویان چنین مشاهده شد:

47% تریاك مصرف می كنند كه بیشترین میزان را تشكیل می دهند.

30% از پاسخگویان هروئین مصرف می كنند.

13% از پاسخگویان  شیره مصرف می كنند.

10%  نیز به غیر از موارد فوق اشاره كرده اند.

35 نفر نیز به دو نوع مواد مخدر مصرفی اشاره كرده اند.

در مورد طریقة مصرف مواد مخدر از پاسخگویان  سئوال شده كه به شرح پاسخ گفته اند:

13% ترزیق

27% خوردن

13% استنشاق

35% كشیدن كه بیشترین میزان می باشند

12% نیز غیره را اشاره نموده اند كمترین میزان می باشند.

قیمت فایل فقط 9,100 تومان

خرید

برچسب ها : تحقیق بررسی مشخصه اعتیاد , پژوهش بررسی مشخصه اعتیاد , مقاله بررسی مشخصه اعتیاد , دانلود تحقیق بررسی مشخصه اعتیاد , بررسی مشخصه اعتیاد , مشخصه , اعتیاد

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر